13/9 Jobbet rullar på, barnens skola rullar på, livet i Bangkok rullar på

Efter en härlig helg med mycket poolhäng, grillning, shopping och barn som sovitöver är vi åter i vardagen. Precis som det finns en vardag där hemma finns det en vardag även här, även om den skiljer sig på så många olika sätt.
 
En tokig lite badtjej blev inte mindre tokig efter att ha vant sig vid sina nyimporterade puffar. Det tog en dag eller två innan hon hittade flytläget, men nu hoppar hon från kanten utan att någon tar emot, åker rutchkana, tar sig fram genom oklar form av simning samt flyter om kring som att hon äger hela poolen. Allt detta med ett konstant leende på läpparna.
Även Ingrid gör nya framsteg. Hon fick nytt cyklop med snorkel och grisfötter i helgen och nu snorklar hon omkring som att hon inte gjort annat. De fick även hämta ringar från botten på simningen i skolan i måndags och då hon tyckte att det var lite besvärligt att komma ner, ville hon träna när hon kom hem. Det visade sig inte vara så svårt bara man böjde på kroppen och sköt rumpan i vädret.
Vilken hjälte hon är Ingrid. På tennisen samma dag hade hon haft lite svårt att förstå hur hon skulle hålla. Varken tränarens beskrivning på engelska eller tålamod var tillräckligt för vår femåring, varför tränaren tyckte att Ingrid skulle gå och göra något annat. Ingrid hade bara svarat no och kört på. Stans och fattning är fortfarande oklart men 40-love till Ingrid.

Annars tar mycket av vår tid att scouts nytt boende. Eller kanske främst Emmas tid, då hon far runt på en massa visningar. Upplägget här skiljer sig mot hemma, då man själv bokar visning på aktuella objekt alternativt nyttjar en agent som visar ett större antal. En variant på Hemnet hade verkligen underlättat letandet då man själv skulle ha kunnat spana av marknaden samt hinna bilda sig en uppfattning om hur olika objekt såg ut innan man besökte den.
Nej även på denna front funkar det lite annorlunda. Om objektet finns på någon av otaliga förmedlares hemsidor så är informationen knapphändig och bilderna få. Emma har dock hunnit lära sig en del och går inte längre på visningar utan att ha fått viss förhandsinformation. Tre-fyra lägenheter betades av idag och det var väl en som kunde vara av intresse, men kombinationen av att hitta en bra lägenhet med bra facilities är inte helt enkel. Det blir mer och mer tydligt att lägenheten som vi har nu tickar av merparten av våra boxar. Boxar som kommer att vara svåra att fylla på annat håll. Inte bara vill vi ha en bra lgh med just pool och helst lite grönområde. Vi måste även ta hänsyn till trafik samt närheten till skolan. Trafikenhänsendet blir extra besvärligt då det kan skilja mycket från en tvärgata till en annan.
 
 
Marken som huset vi bor i nu tycks ha blivit sålt till ägaren av Chang. Han äger förutom ett öl även ett antal condos och hotell. Vad han har för planer med vårt hus är fortfarande oklart, men det är tveksamt att han kommer att låta det stå oberört. Time will tell, men frågan är väl om vi pallar och vågar vänta på vad som händer.
Frågar ni Emma så kommer vi nog flytta så snart som möjligt, medan jag är villig att vänta längre då jag naivt hoppas på en lösning med befintligt boende.

Vi har en bra budget för boende vilket ger oss möjligheten att hitta något annat, men det är som sagt inte helt enkelt att hitta en fyra som fyller boxarna. Kompromisser är sällan roliga, men det är nog just en sådan vi måste landa i.

Jobbet börjar verkligen ta fart. Otroligt roligt och utmanande, varför det är viktigt att säkerställa att inte bli uppäten av det. Jag sätter höga ambitioner på vad jag vill uppnå och det är inte bara mina egna förväntningar som byggs upp, men förutsättningarna måste finnas där och det är just nu dem som vi försöker etablera.

Det är inte omöjligt att det blir ett par svängar till Laos framöver. Träffade en inspirerande kund igår och det ser ut som att vi in kan hjälpa honom med hans operation. Måste först bara förstå bara förstå hans verksamhet så att vi kan säkerställa att han får rätt erbjudande. Jag är säker på att vi kommer återkomma till detta vid senare tillfälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0