Planering

Idag har dagis stängt. Igår med. Det planeras i dagarna två inför hösten. Det ska bli spännande att se vad de planerar.

 

Farmor gjorde en insats igår och idag är det jag som är hemma. Jobbet i Södertälje byts mot tvätt, städ och väl spenderad tid med Melker. Hur skulle jag någonsin kunna klaga? Visst är det irriterande att dagis stänger, då jobbet blir lidande, men väl här hemma har jag inga problem att finna mig i rollen som pappaledig för dag. Ett samtal från Singapore och ett par mail från kollegorna i Malaysia avhandlas smidigt ackompanjerad av munspel, trumma och borrmaskin.



Pusslandet med jobb och dagis funkar ännu bra. Vi försöker att hålla dagarna nere genom att Emma lämnar och jag hämtar. För mig innebär det tidiga dagar i Södertälje, men å andra sidan, fantastiska eftermiddagar tillsammans med allas vår favorit. Det är lätt att bygga upp en stress över han inte ska vara för mycket på dagis, samtidigt vet vi att han har det otroligt bra på den nya förskolan, Baltzar, och får förmodligen mer stimulans där än av mig och Emma.

 

Det var länge sedan jag skrev något här och ni som inte träffat Melker på ett tag skulle onekligen tycka att förändringen är markant. Även om inte språket finns där är han en sprallig individ som förstår precis vad han får och inte får göra. Att han allt som oftast struntar i dessa enkla riktlinjer gör såväl honom som vardagen lite mer spännande.



Tidigare i veckan agerade moster Ulrika manager för modellen M. Family Living behövde en modell för en mässa och självklart ställde Melker upp. Varken jag eller min fru prioriterade detta framför jobbet, då höstens vabbande och tjänsteresor ändå kommer att hålla oss borta från arbetet, men då Ulle var i stan och gärna spenderade dagen med systersonen var saken biff. Det var en trött men glad skara jag plockade upp från plåtningen. Det lilla jag fick se verkar lovande och jag ska givetvis hålla er varse när väl bilderna blir publicerade. Lika mycket som jag njuter att få stoltsera med min som är jag glad över att få ta del av fotografierna på min son. Att det dessutom blev pengar i Melker spargris gör saken inte sämre, även om Melker inte tycke att det var lika kul att mata grisen med sedlar som med slantar.

Det var en trött Melker som idag somnade i sin stol mellan en tugga fiskpinne och tomat. Kombinationen av en tidig morgon och bus i parken med den gamla öppna förskolan kompisen Adrian. Skulle vara konstigt om de kom ihåg varandra, men leken tog vid där den tidigare slutat och avslutades även idag med en puss innan grabbarna skildes åt för lunch och välbehövlig middagslur.


När ögonen åter slås upp under den röda luggen packar vi cykeln och beger oss till Gamla Stan och farfar, ett stopp på NK och har vi tur hinner vi även fånga in faster innan vi möter upp fru Clason och beger oss mot Mommi och Moffis adress för att fira att moster fyller 25. Den siffran sätter perspektiv på hur länge jag varit tillsammans med min fru. Dela de tjugofem med två och kvoten blir mindre än antalet år vi kamperat tillsammans. Grattis Ulrika!    


Noterat

Clasons matkasse: Fil, bröd, bacon, blodpudding, sallad, äpplen, blöjor, cornflakes.

Byggaren bakom: Falukorv, snus.

 

 


RSS 2.0