1/1 2019

Inte varje år som makarna Clason lyckas ringa in det nya året. Fjälluft eller småbarnsliv har flera gånger fått råda ursäkt när lampan släckts innan det att gammalt blir nytt. Detta år var det dock inga tvivel. Ett ruggigt välordnat och trevligt nyårsparty höll hela familjen vaken en dryg timme in på det som vi alla kommer att minnas och kalla för 2019. 
Ok underhållning, underbar mat, fantastiskt sällskap och allt i en miljö som inte kan benämnas annat än som paradis. 

(null)

Att få lämna BKK för några dagar, kasta loss från fastlandet för att leva ö-liv måste vara svårslaget. En klassisk fjällensemester, vare sig det är vinter eller sommar, står högt i kurs, men det var som vad jag och Melker reflektera över när vi var ute på äventyr; det här upplever vi ingen annanstans. 

(null)

Melker var ivrig att se om det var något vatten i vattenfallen på ön.  Regnet som föll dagen vi anlände var det första regnet på en månad, varför det har oklart hur mycket till vattenfall det egentligen var. Vi började med det som låg närmast, vilket vi inte besökt tidigare. Det bjöd inte på några mängder men tillräckligt mycket för att falla inom definitionen. Klart vatten och möjligheten att klättra upp och hoppa ut från klippan har gjort det till ny favorit. Om det var tillräckligt här, så borde det vara det k de andra också, resonerade Melker, varför vi åkte vidare till nästa. Resonemanget höll inte. Minimalt med vatten sipprade över kanten från en stor klippvägg, ner i en liten pool. Lika lite som tillströmningen av vatten imponerade, lika mycket imponerade miljön. Vi kunde klättra i den obefintliga forsen på stora stenar och överskåda varje etapp i det som såg ut att kunna vara ett imponerande vattenfall när det väl fanns vatten. Annars var resan dit något i hästväg. Vattenfallet låg i änden av vägen och långt ifrån någon turistattraktion under denna tid av säsongen varför vi i princip var själva på vägen. En väg som ledde oss rakt ut i det som kändes som djungel och det var här det kom "Pappa det här kan vi inte uppleva någon annanstans." 
Lite besviken över att inte kunna bada i det andra vattenfallet och suget efter mer äventyr, tog oss till nästa vattenfall, vilket vi besökte då vi var här senast. Då fullt med vatten efter ett par regniga veckor, men nu mindre vatten och dessutom lite grumligare vatten, vilket gjorde det mindre attraktiv. Gungan som Melker använt senast var dessutom trasig, varför badet uteblev. Istället fokus på den fascinerande miljön som går i tusen nyanser av grönt. 

Nyårsfesten innebar inte vara att ett nytt år firades in. Vi fann alla nya vänner. Främst barnen som fann kompisar i motsvarande ålder, men även vi vuxna fick nöjet att lära känna en ny familj med erfarenheter av expat livet i Polen samt erfarenheten av att komma hem till Sverige igen. Mycket gemensamma erfarenheter och bra reflektioner kring det liv som vi för tillfället lever, men också vad som väntar den dag vi styr mot Sverige igen. 
Det var deras åttonde besök på samma ställe, vilket åter igen bekräftar vilken pärla det här stället är. Barnen tyckte att det var nedsligt att behöva skiljas, men med lite Rur får vi till en middag i BKK innan de åker hemåt igen. Melker är även mån om att vi bokar nästa år, utifall Filips familj gör så. Låt oss se, ingen av oss far illa av att behöva åka tillbaka till samma ställe även nästa år. 

(null)


RSS 2.0