29/7 Svanis

Vi har varit häri lite mer än en vecka nu. Mycket börjar att falla på plats och känslan av att tillfälligt låna någons lägenhet, börjar mer och mer övergå till att det faktiskt är vi som bor här. Listan på saker som vi önskar fixa för att få det mer att kännas som hemma blir kortare och kortare. Men trots att vi u kan ge oss iväg för att fixa en grej så kommer vi hem med tio andra. Vi lever fortfarande kvar i ett semestermode, vilket gör att pengarna lätt rullar. Mycket är billigt i Bangkok, men långt ifrån allt, inte minst om man försöker att få det som hemma. Det går dock ingen nöd på oss, även om det råder osäkerhet kring vad som finns på kontot, när jag inte har tillgång till banken.

Idag tog vi en lugn morgon, även om den började kring sju som vanligt. Inget av barnen har förstått tjusningen att ligga och dra sig, utan har man en gång vaknat, så måste man mer eller mindre gå upp omgående och om det är Melker som vaknar så är den första frågan alltid om han kan få slå på tvn eller kolla på sin padda. Något som kan göra mig tokig, då det är precis vad han gjort innan han skulle gå och lägga sig. Nu kan det låta som att de tittar mycket på tv, men tror egentligen inte att det blir så mycket utan det är mer ett sätt för dem att runda av kvällen och inleda dagen, istället för att ligga och dra sig. Annat kommer det att li när skolan väl börjar. Jag ska nog ha tur om jag får äta middag med dem och lägga dem på kvällen. Skolskjutsen kommer säkert att hämta dem innan sju och beroende på aktivitet så är de nog inte hemma innan fyra. Med allt vad de upplever under dagen kommer det nog inte behövas någon padda för att runda av dagen.

Idag tog vi oss ner till den närmaste gallerian Emporium vid Phrom Phong. Där finns allt från det omåttligt dyra till det som även passar Clasons plånbok. Det går att gå dit från där vi bor, men smala gator, värmen och bekvämligheten gjorde att vi tog en taxi. Huset som vi bor i erbjuder förvisso transport till och från de två närmaste BTS stationerna, men då denna är i form av en tuk tuk och taxin bara kostar 12 kr så blev valet enkelt.

 
Hemma igen, så fick gårdagens middag åter föda våra magar till lunch innan vi skulle komma att få besök av min chef Gustaf och hans familj. Melker hade varit pepp hela dagen då även Alvins familj skulle ha varit med, men de föll på målsnöret och peppet fick hållas uppe med löfte om extra mycket bus i poolen. Utöver att vi i torsdags blev med maid, så blev vi även med svan. Svanen som såg ganska beskedlig ut i förpackningen visade sig senare vara av modellen större när den väl fåt luft i vingarna. Svanen är nu utöver den vanliga poolväskan innehållandes puffar, flytväst, frisbee, badlakan, vatten, frukt, ombyte en given detalj som måste med ner till poolen. Problemet är bara att Svanis aka Carl Henric tar upp halva hissen på sin resa till och från poolen. Detta gör honom dock inte mindre kär och han kommer nog bringa mycket kul innan luften kommer att gå ur honom.

Gustafs gäng var efter husesyn lika badsugna som vi. Mammorna blev entledigade poolen och fick istället lite shopping på tumanhand. Papporna intog poolkant med varsin öl, så snart barnen var försedda med badattiraljer och flytetyg. Märta gick bananas i den lilla poolen vars vattennivå räcker henne till hakan. Oblygt hoppar hon rakt ut från kanten med förhoppning om att någon ska fånge henne, varefter hon promenerar tillbaka själv till kanten och klättrar upp. Annat är det med hennes syster som har svårt för att doppa huvudet och mest simmar omkring likt en gammal dam med sitt huvud väl sträckt över vattenytan.

Efter att frukten som Khun Nee hade förberett, mammorna var tillbaka och den andra ölen var slut var det dags att ta CH på ryggen och gå hem och göra sig iordning för middag. Precis utanför uppfarten ligger det en otroligt charmig Thai restaurang, vilken vi hämtat mat ifrån tidigare samt köpt med oss lite av deras inredning. Maten var även denna gång fantastisk och middagen blev heller inte sämre av att de hade vin till humana priser. En flaska Côtes du Rhône landade på 1200 THB vilket motsvara 300 SEK. Jag är tveksam om samma flaska går att hitta billigare i butik här i Thailand. Vin är generellt dyrt, inte minst om man vill dricka Europeiska viner.

Även fast vi beställde in mycket mat och fler rätter, då barnen inte var nöjda så åt och drack hela sällskapet för 1000 SEK. Detta var en av orsakerna till att vi valde att bosätta oss i stan. Att kunna ha närheten till ett brett utbud av restauranger, så att vi kan gå ut och äta ofta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0