22/7 Startpaket

Ny chaufför, Kuhn Weng, möte upp på hotellet för dag två. Weng kommer att hänga med oss under den första månaden, vilket vi är otroligt tacksamma för. Både att ha någon som kör oss vart vi än ska, men också någon att fråga om tips och råd. Blir visserligen en del språkförbistringar, men det mesta blir rätt.

På schemat för andra dagen stod IKEA. Scania ställer snällt upp med ett bidrag för flytt och omkostnader kopplat till detta. Otroligt gentilt, men det visar sig snabbt att slantarna snabbt går åt när man ska starta på ny kula. Inte minst när containern med vårt bohag dröjer ytterligare fyra till fem veckor.

På vägen om IKEA svänger vi förbi en av mina kollegor, de flyttade ut en knapp vecka före oss och har till stor del redan hunnit etablera sig. De har flyttat in i en otroligt fin nybyggd villa, med smakfulla materialval och bra layout. Även vi var sugna på ett likadant hus på en annan gata, men då valet föll på att bo mer centralt blev boendet ett annat.

Tröttheten blev knappas mindre när vi klev in där. Allt var i prydlig ordning och Micke och Camilla såg så där härligt pigga ut. Att de hade löst sig med en maid redan andra dagen gjorde inte avundsjukan mindre och tanken på om vi gjort rätt val att bo i stan sken direkt upp i huvudet.

Det som lättade för stunden var att såväl Melker som Ingrid var välkomna att stanna för att leka med Alvin och Ellie, vilket både ville. Det tog nog inte mer än fem minuter innan Ingrid kom klädd i delar av Ellies garderob, så det kändes knappast jobbigt att lämna dem där.

Trots avsaknaden av två barn kändes turen på IKEA som en oändlighet. Layout, namn, design och mat känns igen, vilket underlättar, men varje val kräver likt förbannat ett beslut. Är de här glasen bättre än dessa? Är den här kudden för mjuk? Vilka handdukar gillar du mest?

 
Sjutton kuddar senare, täcken, lakan, barnstolar, barnsäng, kastruller, glas, bestick, besticklådor; ja Gud vet allt så kunde vi efter ett par korvar äntligen lassa in hälften av grejorna och oss i hyrbilen och resterande för leverans ett par dagar senare. Barnen blev inte överlyckliga att se oss, men med ett löfte om ett dopp i vår nya pool så följde de med oss HEM med ett okej då. Det blev svårt att hålla löftet när vi väl var hemma då vi bara ville komma i ordning. Efter ett oändligt antal -är ni inte klara snart, så gick det inte längre att skjuta doppet framför sig längre. Doppet kunde nog ha varat bra mycket längre än de 40 minuter som det nu blev, men detta tack vare ett löfte om att få bada innan frukost dagen efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0