14/8 Sista dagen på sommarlovet

Den initiala tanken var nog ofta och inte så mycket per gång, men nu har jag visst slirat lite. Tar er tillbaka över helgen, men vad som hänt innan dess och sist får vi stämma av över telefon eller låta något socialt medium skvallra.
 
Fredag innnan långhelg är inte idealiskt ur trafiksynounkt. Det är det inte i någon storstad och BKK, vill givetvis inte vara sämre. Det flöt ganska bra till jobbet, men hem tog det nära på en och en halv timme. Det ger tid till allt från att skicka de där sista mailen, snacka lite med chauffören och spana ut över Bangkok vars siluett hela tiden närmar sig. På kontoret firade vi drottningen en dag tidigt. Mat var uppdukat i verkstaden, varför lunchen avnjöts på kontoret. Måttligt tillyxad traditionell Thai mat stod på menyn. Alla kollegor med ett par s i efternamnet kan ses sneglade över skålkanten när de finner en tuppfot i grytan och får genom en nickning bekräftat att de har sett rätt.
 
Att drottningen fyllde år på lördagen genererade morsdag och även en ledig dag på måndagen, då drottningen hade ohyfset att fylla år på helgen. En helg med en extra dag hade lämpat sig väl för att komma iväg på utflykt eller till stranden. Vi såg det precis så och åkte till IKEA på lördagens förmiddag. Äventyret bestod i att det var jag som körde. Ny bil, ratten på fel sida och en aningens stökigare trafik än hemma. Visst hade det varit härligt med en större utflykt, men då barnen börjar skolan efter helgen, så kändes det skönt att ha några rofyllda dagar hemmavid. 
Att ta oskulden av körkortet just denna lördag skulle visa sig vara en mycket bra idé. Trafiken var beskedlig och resemålet, IKEA ligger mellan hemmet och arbetet varför jag kan vägen ganska bra. Att köra på fel sida är inte heller något större bekymmer. Man vänjer sig snabbt, även om vindrutetorkarna fick jobba en del när jag ville indikera för filbyte eller att vi skulle svänga. Bilen som vi fått är av senaste modell och håller hög standard här, men känns ett par årsmodeller äldre än vad den är. Den fyller våra behov med råga och om ett par veckor så tar jag över chefsskapet helt då min nuvarande chaufförs uppdrag löper ut.

Summasumarum så gick det toppen att köra i helgen. Det som är svårt är att hitta och blir inte lättare heller när navigationssystem, telefon och minne inte känns samstämmiga alla gånger. Tre olika direktiv ska snabbt synkas och revideras. Att trafiken då även sker i två till tre plan, vilka för gpsen är omöjliga att särskilja gör inte saken bättre. Vi kom fram och hem som vi skulle så helt åt fanders gick det ändå inte.
 
Efter korv på IKEA och en vända i en större närliggande galleria blev det bad och häng ute hos en av kollegorna. En snabb middag för att sedan gemensamt bege oss iväg på lite mingel. Trots mer accepterande alkoholregler i Thailand höll jag mig till vattnet, då kvällsmörkret och mer intensiv trafik riskerade att bli tillräckligt utmanande.
 
Tanken hade egentligen varit att skicka iväg alla mammor som förtjänade att firas till en sky bar, men då en i Bangkok Ladies gänget blivit sjuk så bestämdes det att vi skulle hålla på detta. I väntan på bar och restaurang firade istället Emma med ett par nya sandaler och skal till telefonen.
 
Söndagen som blev mer av en lördag inleddes på en stor weekend market, Chatuchak. Här finns allt och på riktigt en väldigt bra marknad. Det finns massor av skit men också väldigt mycket saker som är bra. Vi visste nog inte vad vi skulle förvänta oss, Lenhard teamet upp med en annan svensk familj och hade ambitionen att vara dör tidigt innan det blev för varmt och för mycket folk. Helt rätt strategi skulle det visa sig, men det visade sig också att det var svårt att hålla ihop två trebarnsfamiljer i vimlet av stånd och människor. Vi hade ett par grejer på listan som vi behövde och kom hem med flera kassar med porslin, kuddar, kepsar, leksaker, men bara en av de saker som vi hade på listan. Vi kunde ha handlat mer men nöjde oss efter drygt två timmar med vetskapen om att vi kommer tillbaka. Marknaden ligger vid Mo Chit som är ändstationen på den BTS-linje som går där vi bor.
 
 
Resten av lördagen spenderades vid poolen. Att Ingrid har knäckt sim-koden gör livet vid poolkanten något lättare. Hon behöver fortfarande 100% uppmärksamhet, precis som alla barn i vatten, men det ger ändå lite mer frihet och inte minst ger det glädje då man ser lyckan i hennes ögon. Vi tog även vägen om tennis och basketplanen när vi kom hem. På tennisbanan hittade vi några tennisbollar vilka vi kunde leka lite med, men vi konstaterade snabbt att vi behövde införskaffa en basketboll då vi kom till basketplanen. Dagen innan hade vi spelat lite basket hemma hos vännerna och det hade tydligen väckt mersmak. Melker har god tävlingsinstinkt men om det är denna eller något annat som hämmar honom när han inte är så bra på något vet jag inte, men det låser sig lite för honom i sällskap med någon som är bättre. Det är som att han inte vill visa att han inte kan eller att han inte är så bra. För mig får han skaffa sig vilka intressen han vill, men då jag gillar sport och vet hur det påverkar socialt får det gärna bli idrott. Av denna anledning blir jag extra glad när han pushar för någon sport. Och jag tycker att han gör detta mer och mer. Inte minst nya sporter.
 
 
Så gissa vad vi köpte idag; en basketboll. Melker tycker att vi kan träna ett par gånger i veckan, men efter en kvart in på dagens pass, så blev det för varmt och planen uppe på parkeringsgaraget byttes mot poolen. Basketplanen föranleddes annars av jakten på en boll, en klänning till Emma, ett par skjortor och en mer akut jakt på ett par flip flop till Melker. Precis när vi dumpar tjejerna ur taxin på en adress och bege oss mot en annan konstaterar Melker att bandet på hans tofflor har släppt. Hängandes i min famn ger vi oss ut på jakt. Tacksamt är väl då att just denna typ av sko säljs på gatan, åtminstone i centrala BKK. Dock är det tunt med de mindre storlekarna. Efter två försök så hittar vi på det tredje. Priset går snabbt från 150 till 100THB. Tofflorna är fortfarande ett till två nummer stora men Melker gillar dem. -Det gör inget pappa att de är lite stora, då har jag något att växa i.

Jag gillar hur han tänker men då priset är 25SEK har vi nog både råd att köpa ett par nya om han behöver större samt att vi ska nog inte ha någon större förhoppning att de lever kvar när hans fötter blivit en tå längre.

Vi hade lyckan att ha en sovandes tös vid poolen idag. Detta ger friheten att antingen inta horisontellt läge på en solstol alternativt att ge de två vakna barnen hundra procents uppmärksamhet. De två vakna barnen spenderar nämligen inte det horisontella läget bredvid poolen. Möjligen i poolen, men det är hela tiden aktivitet. Kolla här, titta nu, såg du, pappa pappa, mamma mamma, men titta då, MAMMA, kan jag få mina simglasögon, vill du busa med mig, PAPPA, kan vi leka. Visst är de underbara, men ibland hade det som kan upplevas som en resort också kunnat få vara det. Vem vet, det börjar bli mer och mer folk vid poolen på dagarna, då terminen ska dra igång. Snart har de sig kanske varsin Lollo och Berni.
 
Imorgon börjar skolan. Vi har pratat mycket om det och tester och orientering på skolan har väl plockat ner spänningen något. Att deras vänner här även redan har börjat underlättar nog också. Oavsett vad så ska det bli otroligt spännande. Det kommer att bli jobbigt för dem, men jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra. Jag är även ganska övertygad om att just hur det går med skolan är något som man kommer kunna följa här.



Reflektion: Ny bil och vänstertrafik gör att det ibland kan kännas som att man inte ligger rätt i filen. Kan dock spela mindre roll i ett land där filerna många gånger känns lite flytande.

Kommentarer
Postat av: Mormor o Morfar

Hej på er älsklingar! Så kul att följa ert liv BKK via härliga bloggen! Lycka till imorgon Melker o Ingrid! P& K❤️❤️❤️❤️❤️

2017-08-14 @ 21:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0