Världens bästa Clason

Sejrygg till generation ett och två och annansringar till den tredje samt en stor härlig oliv. Melker var inte  sin hemmaplan när han träffade farfar igår och därför inte helt trygg. De latchade glatt med varandra, men när pappa lämnade för att hämta kaffe räckte det inte med napp för att hålla honom lugn utan hela grabben fick följa med i pappas famn när lutet skulle serveras. Perfekt med två koppar kaffe och en grabb i en och samma runda. Det är just så här lite harig grabben har blivit. Ibland spelar han på det för att få sin vilja fram, men relativt ofta finner han sig otrygg i situationer och plockar fram den darrande underläppen. Inskolningen  dagis om någon månad känns plötsligt lite besvärligare än för ett par veckor sedan. Klart att det är en fas som kommer att gå över, men den gör saker och ting lite besvärligare. Som att hämta kaffe till exempel.



Vi dissade allt vad parkleken heter och spatserade lite på konungens borggård istället. Kullersten, pölar och valv var minst lika roligt som gungor och klätterställningar. När Melker ville ta en närmare titt på en av herr majestäts pjäser var det dock stopp. Högvakten i fårskinnsmössa hejdade Melker när han passerade kedjan, Stop, do not enter. Jag frågade om vi såg ut som ryssar, med tanke på att han valde engelska. Vi jobbar internationellt sa han med sträng min. Det var mycket som bubblade inom mig och ville komma ut, men jag lät den skitnödiga 20-åring vara och tog Melker under armen och gjorde en heltom. I slottsbacken sa Melker något som lät som pappa varpå jag upprepade pappa hela vägen ner till skeppsbron. Varje gång fick jag ett mycket fint mamma tillbaka.

Under Karl den XII var marken bar och Melker gick för första gången på gräs. Inte barfota och inte grönt gräs, men likväl var han som en kalv på grönbete. En annan pojke gjorde samma sak och Melker teamade snabbt upp sig. Spanade in övervintrade rabatter, klättrade på bänkar och inspekterade gemensamt staketet.



Idag tisdag höll sig Melkers mor hemma från arbetet. Melker var ivrig upp även idag och fick därmed maximal utdelning av sin mors lediga dag. När väl tidningen anlänt, frukosten serverats och kropparna tvagats gick hela styrkan till Djurgårdens mest västerliga udde för att besöka Junibacken. Ett mycket lyckat besök som resulterade i två årskort. Melker kände förmodligen bara igen Mamma Mu, men likväl uppskattade han miljöerna som byggts upp och som var till 90% barnsäkrade. En lagom tjock filur med propeller på ryggen, vilken delar stadsdel, hade en boning fylld med godsaker och kanske får ses som mest populär hos junior.

 

Noterat/Reflekterat

- Att få promenera längs kajen på Strandvägen idag väckte tankar på vårjacka, sneakers, Lolly och på hur underbart Stockholm är.

 

- Gummistövlar i storlek 20 är mycket skaft och lite tå.

- Moussaka kan grekerna få behålla eller exportera lösningen för att inte få den så rinnig


Kommentarer
Postat av: Mommi

Får mommi o moffi också gå med till junibacken? Vi längtar efter att få gå dit med prinsen:) Vilken töntig vakt vid slottet!! Bamsekram till hela familjen.

2011-03-23 @ 07:48:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0