Pulka

En helg har passerat i grabbarna Clasons liv. En mycket god helg. Helt obemärkt för bloggen. I fredags när Emma satt kortet i stämpelklockan möte jag och Melker upp för ett gemensamt besök till Regilds där en första titt på kusinen skulle bjudas. 4,6 kilo och 54 centimeter hade hos mig skapat förväntningar på ett ganska stort knytte, men även om Astrid hade tjocka goda kinder och en god aptit var hon inte större än en Skogaholms limpa. Melker framstod plötsligt som en ganska stor pöjk där han sprang omkring och plockade bland alla de saker som fanns inom hans räckvidd. Att han har varit lika liten som Astrid känns avlägset, men privilegiet att få hålla i Astrid väckte minnen om den första tiden och hur vi på Kungsholmsgatan vandrade omkring i lägenheten men vår nyfunna skatt. Melker tog in kusinen med stor vördnad under de första minuterna av vårt besök. Morfar satt i soffan med det nya barnbarnet i famnen och med en storögd Melker framför sig på golvet. Intresset försvann dock när minuterarna passerat, men återkom då kusinen skulle få ny blöja samt när det var dags för moster Anna att ge bröstet. Astrids hemkomst firade mormor och morfar med löjrom och Champagne vilket gillades av samtliga som var på plats, då det var av sådan mängd att det räckte till samtliga som ville vara med och fira. Melker hade med sig två presenter till sin favorit kusinen. Dock var det han som efter överlämnande sprang runt med nalle och nyckelpigeballerinor i handen.



Blå himmel möte oss när den gråa rullgardinen rullats upp på sin avlånga cylinder, dagen då kalendern med svart siffra gav oss lördag. Fru Clason hade ett tidigt besök hos frisören och lämnade ett par gossar efter att frukosten avklarats samt en hel del sång och dans. Med frun åter i huset påade Popps damernas sista distans i Holmenkollen för denna gång. Relativt tidigt stod det klart att baggarna skulle snuva oss på medaljerna även idag, men folkfesten och den unga norskans framfart höll familjen borta från det fina vädret. När väl Johaug, utan stoppsladd, passerat mållinjen föll vita flingor utanför våra vinterskitiga fönster. Nå väl, Clasons skulle ut och innan munderingen var på och sällskapet hunnit spatsera 53 meter på gatan var himmel åter oskyldigt blå. Vi sätter bäring på Humlans parklek i Humleträdgårdens norra ände. Oset från grillkorv, blöta vantar och grusvägen som åter skymtas under snö is och vattenpölar ramar in vårt intåg i lekplatsen. Melker leker konduktör i en av lekplatsens installationer som föreställer ett tåg innan han halkar vidare över lekplatsens ojämna och snö beklädda mark. Innan vi beger oss vidare tar vi tillfället i akt och lånar en pulka och åker utför ned mot det Kungliga biblioteket. Melker har ett nöjt leende på läpparna när han med en tunn bit plast under rumpan nyttjar snöns låga friktion. Leendet är lika stort nedför som uppför och förblir stort när han själv får knalla vidare genom trädgården. Vi finner en ny leksaksbutik, som läggs till under listan av favorit butiker, på Nybrogatan. Sprall står det ovanför dörren där vi klev in och fann ett stort antal saker som tilltalade oss. När vi åter begav oss hemåt låg en liten trumma i vagnen.

Då mor och far skulle på kalas till kvällen var farmor inkallad som barnvakt. Farmor som haft otur de senaste gångerna, då Melker haft feber då de träffats, möts denna gång av en glad lite skit som aldrig vill sluta busa. Allt busande gör kvällen lätt för barnvakten då Melker slumrar in innan vi hinner att gå och vaknar först tolv timmar senare. Barnvakten är då fortfarande kvar och tar upp busandet där det slutade kvällen före. I hallen hänger en flygarmössa och sjal och på skrivbordsstolen en leopard mönstrad helkropps dress. Temat igår var 80-tal på det kalas som hyllade att Fredrik Axelsson har passerat de trettio. Att Emma funnit sin outfit i butik ger en fingervisning var modet är på väg. Måtte inte 80-talet även kommer att avspeglas i det manliga modet, då merparten av lördagens gäster såg ut att vara hämtade ur Kiss, Europe eller Twisted Sisters. Själv var jag flygande Jakob och kom med namnskylt, mössa och sjal undan spandexbyxor och stor peruk. Toll som bistått med attiraljer bjöd på fördrink, hot shots, gröna hissen, geting. Självklart fans det även grönskasdipp, ostbågar och bananchips.



Vasaloppets start ackompanjerar vår frukost. Ingen väljer blåbärssoppan som serveras. Inte ens Melker, som istället slörpar i sig äppeldrycken utan att ta flaskan från mun. Farmor beger sig mot Vattholma redan i Mångsbodarna. Melker springer runt med sin trumma, medan far och mor sitter i soffan och studerar hurtbullarna som går i fäders spår. Precis som vi spörs om hur vi ska lösa det här med lunch ringer Emmas mobil och mormor och morfar förkunnar att de vill komma förbi. Att de ämnar bringa lunch löser vårt problem och någon halv timme senare sitter vi kring runt bord och spisar. Moster Ulle som är uppe för att titta på systerdottern får även en dos systerson. Lunchen ackompanjeras av fem-milen. Efter kaffet besöker morföräldrarnas framtida adress innan vi skiljs åt. Clasons går till gummiberget i Vasaparken medan Nilssons går mot huvudstadens centrala delar. Hemma igen, har Northug åter varit först över mållinjen.

 

Noterat/Reflekterar

- Tack Brink för underhållningen.

 

- Att gratis kunna låna pulka och hjälm i Humleträdgården är förträffligt. Tack Stockholm.

 

- Mor- och farföräldrar är betydelsefulla, oavsett de gäller barnpassning, införskaffande av lunch, besök eller glada tillrop.


Kommentarer
Postat av: Mommi

Dina kommentarer o funderingar är iunderbara.Det var ett härligt lunch-promenad-gos besök igår. Varje besök gör att man vill komma snarast igen. Tack för att ni finns:). Kram Mommi

2011-03-07 @ 15:30:54
Postat av: moster U

melkis är sötast i världen!

2011-03-07 @ 21:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0