Semester

Då blogg.se ännu inte valt att stänga grabbarnaclason på grund av inaktivitet, passar det väl bra med en uppdatering i form av en semesterhälsning. Inte minst då farmor och farfar sucktar efter familjeträdets yttersta gren.



Definitionen semester har i och med Melkers nedkomst och andra levnadsår fått revideras kraftfullt. Ordet lugn, vila och återhämtning uteblir helt i årets definition, medan ord som kärlek, värme, kvalitetstid, stolthet och hängivenhet läggs till.


Familjens juveler har njutit av just semester i Båstad sedan två veckor tillbaka. Själv angjorde jag tillsammans med svärföräldrar och Lolly för en vecka sedan. Vädret har varit varierande med övervägande bra och kvällarna magiska med klar himmel, varma vindar och perfekt glöd på grillen.



Melker har precis fattat lyckan med att springa i vattenbrynet i det kissljumma vattnet. Sanden är fortfarande lite obehaglig, men då den blå lilla Kånken allt som oftast är packad med mellanmål och lite fika blir turerna till stranden i skrindan en av dagens höjdpunkter. Dagarna delas annars lätt in i två delar. Pre Melkers två timmars vila och post densamma. Dagarna inleds annars som de avslutas med ett par avsnitt av fåret Shaun på iPaden. Följs upp med gröt för att sedan hålla full fart fram till vilan då far och mor får välbehövlig återhämtning innan det åter är full fart till dess att klockan slår sju och fåret åter bjuder på sina äventyr. Äventyr vi tagit del av otaliga gånger, men likväl får Melker att landa och komma till ro.


Damernas tennis har precis avslutas och grabbarna Clason lyckades endast klämma in ett par bollar på den öppna centercourten i deras annars fulla schema. Det märks att ”tennisveckan” är annalkande såväl på Båstads tillfälliga bilpark, det minimala utrymmet i hamnen, Skistars skidpacke på stranden som på den blandning intressanta människor som likt svampar poppar upp ur marken lagom till att domaren ett par meter ovan det röda gruset roppar ”time”.



I brist på biljetter och med ett bestämt men underbart litet yrväder lämnar grabbarna Clason Båstad till veckan och plockar mamma med sig. Öresund runt på en knapp vecka är planen med ett par strandhugg på den danska sidan innan vi våldgästar kära vänner i Skanör, gör ett stopp i Malmö och tar E6an upp till Båstad och finalhelgen.


Det är möjligt att det finns anledning att skicka fler hälsningar under semester. Kanske främst för att förmedla bilder, men också för att tid ges två timmar om dagen.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0