Mommi

I Astirds frånvaro och i avsaknaden av buskamraten Jakob får gammelmormor kliva in. Att det är ganska precis 86 år dem emellan spelar mindre roll, även om det tar lite på krafterna hos den äldre när tempot skruvas upp, vilket det oftast gör. Mormor den yngre får agera buskamrat även hon och puss-leken där en puss byts mot att mormor med ett språng jagar efter är en favorit hos dem båda.



Emmas semester lider mot sitt slut och den grå springaren med en propeller i nosen kommer inom ett par dagar styra mot huvudstaden i norr. Var grabbarna tar vägen efter detta är fortfarande osäkert, men månne styr de vidare upp till Hästbränna för ett par dagar bland mygg, fjäll och farmor & farfar.



Det är inte kallt, det regnar inte, men höga vita moln täcker det som normalt skiner där ovan. Dagen är sådär härligt oplanerad som den ska vara under semestern. Vädret, humöret och lusten styr vad som ska ske för dagen. Förmiddagen är snart passé, men efter lunchvilan är det inte omöjligt att den blir en utflykt till Hovs hallar för att njuta av naturen och utsikten samt spana på de djur som brukar beta bland enbuskar och nyponrosor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0