Dagens


Två veckor har snart gått av pappaledigheten och såväl jag som Melker börjar så sakteliga komma in i omställningen. Den största omställningen för egen del är att inse varför jag är ledig och därför inte försöka planera för mycket varje dag. Besök på IKEA, Bauhaus och Fredells under första veckan har denna vecka ersatts av öppna förskolan. Igår julgransplundring med dans, skönsång och fiskdam. Majskrokar, clementin och en ask russin kommer nog inte vara lika populärt i godispåsen om ett par år, som det var igår. Huruvida den 72% chokladen som låg med i påsen var till barnen eller till föräldrarna är oklart, men klart är att den var god till eftermiddagskaffet.

Jag är klart positivt överraskad att hälften av de föräldrar som var där med sina barn var pappor. Kanske ska detta ses som en självklarhet 2011, men jag hade inte trott att vi redan var där. Månne det vara ett storstadsfenomen eller att fantasilösa pappor ser öppna förskolan som sin tillflyktsort, i större utsträckning än mammor, eller värnar fäder kanske bara starkt om plundringen. Jag lägger ingen vikt i hur föräldrar väljer att fördela sin tid, men jag uppmanar alla som kan att vara hemma med sitt/sina barn.

Melker trivs som fisken på förskolan. Möjligen är det överflödet av leksaker som ligger fritt på golvet eller de andra barnen med motsvarande spridning på golvet som skapar lyckan. Melker agerar oblygt och struttar runt bland barnen med leksaker i bägge händerna och en i munnen. Råkar någon ha något som för stunden verkar roligare norpas detta och den tillfälliga fångsten byts ut. Tyvärr trummar Melker inte bara på den stora bongotrumman utan en liten lintott vid namnet Nils får även han ett par klappar på hjässan innan jag hinner rycka ut. Nils ser dock ut att tacka för uppmärksamheten och leker vidare med sina klossar.

Idag hoppade vi öppna förskolan. Melker var lite hostig inatt och den tänkta lunchen med Moa, som senare blev en kaffe, gjorde att vi inte stressade iväg på förmiddagen. Vidare var Melker lite trött innan lunch, varför han valde att ta en paus mitt i mellanmålet.

Noterat/Reflekterat
-       Skivbar leverpastej, rå falukorv, russin, leverpastejsmörgås, smörgås. I den ordningen plockar Melker fritt ur mellanmålslådan.

-       Synd för Oscar Carlén att inte pappa var framgångsrik i en mer pengastinn sport. Pappa Clason har för visso inte varit framgångsrik i någon sport, men likväl utrustat Melkers leklådan med golfbollar, tennisracket, hockeyklubba, amerikansk fotboll, baseballhandske, fotboll och cricketträ med tillhörande boll.

-       Trenden med Moncler jackor påminner starkt om, den nu några år gamla, trenden då alla skulle ha jackor från Canada Goose. Dock dog den trenden när kopiorna blev fler än originalen. Moncler jackorna började i andra änden, då kopiorna skapade trenden och fortlever på kopiorna.

-       Den som ännu inte tagit sig igenom SVTs serie Våra vänners liv, uppmanas att besöka SVT Play.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0