Back in business

En illa uppdaterad blogg tyder i detta fall inte på att ingenting har hänt, tvärtom. Clasons har inte varit uppbokade i helgen, men tiden har gått fort likväl. För egen del råder det dock ingen skillnad mellan en söndag och en onsdag, mer än att vi är hela familjen under helgen. Det är en speciell känsla på så sätt att vara pappaledig, för även om man inte är ledig i den bemärkelsen, så är man ovanligt ledig och ledigheten är tydligt dedikerad till en liten krabat och inte till en massa måsten och borden. Går en dag utan att något särskilt har hänt eller uträttats så är det helt okey, så länge Melker är nöjd och glad.

Pojken Kjellsson kom förbi i lördags och som vanligt fanns mycket att avhandla, reflektera samt notera. Melker var en liten solstråle hela eftermiddagen och titulerades A-barn av tidigare nämnd person. Han skulle bara veta hur grabben betett sig tidigare under morgonen då han om så var fallet hade fått gå längre bak i alfabetet för att hitta lämplig bokstav.

Problemen med att få Melker i säng i tid är för tillfället borta. Dock tenderar han att vakna tidigare med följd att han upplevs lite grinigare under förmiddagen. Är väl en period eller rutin bland många andra som vi helt enkelt bara får acceptera, även om det bär emot att kliva upp innan morgontidningen hamnat på dörrmattan.

Medan jag och Melker storhandlade samt jagade rosettskruvar bakades det semlor på Sveavägen 122. Emma och hennes syster Anna knådade små bullar som sedan fylldes med mandelmassa och grädde för att behaga grabbarna Clason samt dem själva. Att hembakat är godast gäller verkligen när det kommer till semlor och inslaget av kardemumma höjde smakupplevelsen ett par snäpp jämfört med förra årets resultat.



Tror visst att Melker kommer att bli som sin far när det kommer till att fixa och pyssla i hemmet. Sällan är han så nyfiken som när pappas verktygslåda kommer fram. På första parkett satt han som en ljus och tittade på när pappa satte upp rullgardinen. När fixandet sedan fortsatte in i Melkers rum, stod han utanför dörren och bankade på glaset och skrek för att få komma in. Om några år snickrar vi säkert tillsammans, men än är grabben för ung för sågen och hammaren. Listerna på plats i Melkers rum, nu återstår lite spackel och färg. Dags att revidera målbilden och börja bryta upp golvet i sovrummet.

Noterat/Reflekterat
- Min fru gör mig stolt på många sätt. Jeremy Clarkson svischar förbi i en Aston Martin på tvn, varpå Emma säger, - Fick jag välja fritt bland sportbilar skulle det bli en Aston. Hon har god smak min fru och ofrivilliga timmar framför Top Gear har uppenbarligen givit resultat.

- Det står en Aston Martin Rapide på gatan och då Per Holknekt står bredvid gör jag koppling själv. Jag unnar gladeligen denna entreprenör denna familjebil då den förmodligen är ett mycket medvetet val och inte val baserat på vad som var det dyraste i bilhallen.

- Rättstavningen eller funktionen som ger förslag på ord medan du skriver i iPaden gör mig galen. Har detta möjligen något med Apples censur att göra.


Kommentarer
Postat av: Mommi

Hej Melker o pappa Johan!

Det är såå roligt att läsa er blogg om ditten o datten. Härliga bilder är det också.Roligt att se när vi inte har setts på ett tag.

Stor kram från mommi

2011-01-31 @ 11:56:26
Postat av: ssswdv

Inställningar - Allmänt - Tangentbord - Auto korrigeringar Off... när du vill slippa bli galen på denna alldeles underbara produkt. /vw

2011-03-04 @ 20:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0