Ärtan

Matematiken precis som tröttheten tar till slut ut sin rätt. Melker hinner somna ett par gånger i min famn innan vi har gett oss på vällingen och Melker hamnat i sin säng. Emma som skyndat sig allt vad hon kunnat hem från jobbet missar honom precis, då han redan ligger utslagen i sin nya pyjamas vid tio över sju.

Kvällen har varit god och det gläder mig att Melker verkar uppskatta att sitta i pappas famn när det lagas mat. Vissa moment blir klart begränsade med ett barn under ena armen och ibland hamnar därför Melker på golvet medan jag hackar en lök eller knådar en deg, men mestadels sitter han där och pekar och instruerar hur pappa ska göra. - Da, da da, da.

Ikväll lagade grabbarna Clason en grön ärtsoppa till vilken de serverade nybakat bröd. De visade sig att frysta ärtor var smaskens och Melker hade snart munnen full och när de väl tinat kom skalet ut.

Köksmaskinen som hjälpte oss med degen var lika spännande som skrämmande. Speciellt om man stod på köksbänken precis bredvid den.



Morgondagen blir en kopia av dagen. Öppna förskolan på förmiddagen följt av lunch med Måns. Vill ni veta hur detta fortlöpte så vet ni var ni hittar oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0