Viking

Trots trötta ögon vill den lille herrn upp strax efter sex. Ett kort försök genomfördes i vår säng, men Melker var inte alls på något mys humör utan satt i sängen och pekade mot köket och sa da, da, daah. Emmas klocka skulle strax ringa, så uppbrottet från halmen var inte allt för besvärande. 

Efter lite bus på morgonen och ett varv med damsugaren kommer tröttheten i fatt honom och han somnar tidigare än vanligt. Jag inser att vi även idag kommer att missa sångstunden på förskolan, då planen får revideras med en förskjutning på dryga timmen. Sen ankomst och det stökiga vädret gör det relativt lugnt på förskolan, vilket är lite skönt som omväxling.

Svågerns förfrågan om man eller mus realiserades idag till en anmälan till Vikingarännet. Förmodligen ingen utmaning för den som rör på sig ett par gånger i veckan, men för en annan är det bara att hålla tummarna att man kommer fram. Längtan till Alvik kommer nog aldrig att vara så stark som på söndag morgon då jag lämnar Uppsala med stål vassa som knivar på fötterna.

Förutom det nya med att prutta på magar och spela på läpparna är buset med att pappa sprutar vatten i munnen på Melker med nappflaskan det nya. Resultatet är varierande, men ju törstigare Melker är ju blötare blir hans skjorta. En förväntansfull och finurlig ansiktsutryck följer efter att pappa riktat pipen mot Melker. V>ilket uttryck ansiktet tar efter att vattnet har sprutats ses nedan.



Kvällen middagsgäster var inbjudna till efter Melkers normala nattningstid. Av någon anledning var han inte intresserad att lägga sig då och när de trevliga gästerna anlänt minskade det intresset ytterligare. Det var en glad skit som gjorde oss sällskap, men tog delar av föräldrarnas uppmärksamhet från gästerna. Tio minuter efter att gästerna gått låg det ett tungt huvud på min axel som efter ett par snarkningar förpassades till sin säng.

Melker har tidigare på eftermiddagen smakat av såväl de frysta ärtorna som frysta lingon. Vilken som är favoriten är oklart, men efter varje gång han har fått en att smaka går han en vända för att sedan komma tillbaka för ett nytt smakprov.

- Yes, Rapiden var skateboard Pelles. Samma bil stod utanför hans och Lenas våning på Östermalm idag. Bra val Pelle.

- Ipaden ändrade min sökning på rårörda lingon till tårögda lingon. Jobs och hans polare har antingen stor humor eller så serverar de väldigt ledsna lingon till sina Wallenbergare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0