Öliv

Det är härligt att vakna upp och veta att familjen har en dag tillsammans. Sovrummet är minimalt möblerat med tanke på vad som pågår, men nästan mer spännande än annars för en liten man. Istället för morgon mys med mamma och pappa vill han helst vara på golvet och springa, varför vi bestämmer oss för att stiga upp trots att det är tidigt. Efter lång frukost med dubbla morgontidningar, Magasinet, DN bostad shakar familjen loss till Så mycket bättre skivan. Melker knoppar in efter förmiddagens mellanmål, varpå jag och Emma målar väggar. Efter ett varv på stan, lunch och Melker traskandes på Stockholms trottoarer hinner vi med ett lager till innan vi packar ihop familjen och beger oss ut till Lidingö.



Taktiken med att ge Melker vällingen i bilen funkar precis enligt plan och han bäddas ner i värdparets Alice säng. Det visar sig att herr Edlunds takter sitter i gällande matlagning och även om han har mindre sprit i maten än tidigare smakar det förträffligt. Crème bruleen till efterrätt är förmodligen precis den uppladdning som Mannerström skulle rekommendera inför åtta mil på skridskor. Det blir en trevlig afton och klockan hinner bli en bit efter midnatt innan Clasons ofrivilligt väcker prinsen och beger sig mot fastlandet. Alltid trevligt att träffa nya människor eller tidigare kända ansikten i andra kontexter. Det blir ett visst fokus på barn, men såväl golvslipning, surrogatmammor, hantverkare karakteristika, träningsbidrag som sladdar diskuterades.

Noterat/Reflekterat
- Renovering is the new vädret. Intressant att samtalet ofta tenderar att kretsa kring renoveringar när man träffar nya människor. Kan ha att göra med egna intressen, men kan ni se var jag kommer från?


Kommentarer
Postat av: Herr Edlund

"Det visar sig att herr Edlunds takter sitter i gällande matlagning och även om han har mindre sprit i maten än tidigare..."



Nåja... 2 dec rödvin å 1 dec whisky i såsen gjorde nog att standarden hölls uppe på gamla dagars nivå... nästan iaf...

2011-02-15 @ 14:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0