Morgondopp

Det är en pigg men varm Melker som gör oss varse om att det är dags att kliva upp. Termometern indikerar motsvarandes en hunds kroppstemperatur, men då det är Melker den sitter i blir följden en dos Alvedon för att dämpa de knappa 39. Allt underlättas av hans glada humör och även om det skriks en del är det med en positiv ton som kallar på uppmärksamhet. Att det är att han vill ta ett morgondopp uppfattas inte av hans tjoande, utan det är först när han plockat fram och krupit ner baljan som vi förstår vad han försöker säga.



Böckerna som fröken Tormod har försett oss med verkar nu vara på en lämplig nivå för gossebarnet. Han vet precis var de står i bokhyllan och går därför och pekar och skriker när han vill ha ner någon av dem. Istället för att som tidigare bita dem över ryggen sitter han nu själv och bläddrar och pekar på de olika djuren.

Ett klick ljud från Melkers rum skvallrar om att tvättmaskinen snurrat klart. Grabbarna gör gemensam sak i att ta han dem även om mitt fokus är att hänga den och Melkers att plocka ner den. Det är sedan dags att packa ihop oss för att möta upp farfar för en lunch. Med förhoppning om att Melkers lockar ska charma personalen på Clas Ohlson hoppas vi även att utan kvitto kunna byta geringssågen, som säckat ihop. Funkar inte lockarna saknar de hjärta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0