Feber

Idag var det inte lätt att vara Melker Clason. Kroppstemperaturen strax över det normala gjorde allt lite jobbigare för familjens minsta medlem. Undantaget ett par falsett skrik håller han dock humöret uppe. Uppstigningen från sängen skedde först då Melker hade korvat sig runt 180 grader och låg och trummade med hälarna mot sänggaveln. Emma började lite senare idag, varför vi fick en lugn morgon tillsammans. Grabbarna är först ut genom dörren och Melker som för dagen åker framåt får kisa då solen står mittför Sveavägen. Första destinationen är Centralstationen där vi möter upp farmor. Tanken med dagen var att titta förbi kulturhusets fjärde våning vilken är tillägnad barn i alla åldrar, men då Melker kändes lite hängig, inledde vi dagen med en promenad i det underbara vädret. Förgäves försöker vi få tag på farfar, som sitter i gamla stan, för en tidig kopp och istället för att styra upp mot Stortorget ramlar vi Nygatan fram och passerar Petersenska huset som på något sätt personifierar hur fideikommissen inte bör fungera. Vi fortsätter upp via Slussen till Fjällgatan för att njuta av en av Stockholms bästa utsikter. Utöver tre generationer Clason spanar tre busslaster med ryssar ut över Saltsjön.



Vi tar sedan plats i en av kuvöserna i Kungsan för varsin kopp kaffe till de äldre och lite mellis till Melker. Det är tydligt att Melker inte är sitt vanliga jag, då han knappt smakar på smörgåsen. Dock lockar russinen lika mycket som vanligt.

Då Melker inte är helt alert bestämde vi oss för ett kortare besök på Kulturhuset, mest för att se vad de hade att erbjuda och om det var värt ett återbesök. Melker piggnar dock till när han får komma ur overallen och springa lite fritt. Biblioteket bjuder på otaliga trappor och stegar, vilka alla måste bestigas minst ett par gånger. Krafterna är dock begränsade och efter någon halv timme segnar Melker ihop och vi beger oss vidare med ett sovande knyte i vagnen. Farmor hinner med en titt på grannbarnets utställning på Riche samt Svenskt Tenn innan hennes resa fortsätter mot Uppsala. Grabbarna Clason beger sig hem till känd adress där en utslagen Melker jämrar sig utsträckt på sängen. En smoothie och en lagom stor sked Alvedon senare piggnar han till. Från att först sitta i pappas knä och läsa böcker, springer han sedan runt i sina nya tofflor med sin gåvagn. Dessa har han idag fått av farmor och jag hoppas att de ska fungera som ett steg i träningen med att börja gå i lite kraftigare skor.



Om morgondagen bjuder på ett besök till förskolan eller inte får juniors kroppstemperatur avgöra. Lunchen med farfar känns mer safe, men som sagt, låt att se vad kvicksilvret kommer upp till.

Noterat/Reflekterat
- Berghagen visste vad han talade om då han plitade ihop Stockholm i mitt hjärta. Till och med några av ryssarna slutade att nynna på den ryska federationens hymnen för att ta några toner av Lasses världsberömda alster.

- Det är något visst med att se ens egna föräldrars känslor för ens egna barn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0