5/3 Långhelg

Ett par extra dagar kopplade till helgen hade hemma inneburit att familjen förmodligen styrde mot Båstad. Ett enkelt sätt att byta miljö, bryta mönster och få njuta av hav, Skånsk natur och bekvämligheter, vilket ger härlig semesterfeeling. 
Barnen kan vara upp lite längre. Skulle det råka bli två glassar på en dag, så är väl det inte hela världen och frukosten kan gärna få dra ut lite på tiden. Finns dessutom möjligheten att möta upp med lite vänner, blir besöket än mer minnesvärt. 

Förutom vännerna är dessa känslor, för egen del, snäppet starkare om besöket istället blir Härjedalen. Finns mer minnen kopplat till detta och en vildmark vilken för mig ger en annan dimension. En dimension av frihet.  Dock är det inte lika lättillgängligt, varför det kräver mer än en långhelg för att kompassnålen ska visa norr istället för söder.

Här får varje helg lite semesterskimmer över sig. Finns få måsten. Hela familjen är samlad samt mönster och spår är sedan länge brutna. Kan man dessutom unna sig ett par timmars bilresa hamnar man snabbt på platser vilka från svensk horisont ligger långt från långhelgs-avstånd och kräver en annan plånbok än att man ska kunna göra det mer än en gång om året utan att behöva äta blodpudding fem dagar i veckan, av annan anledning än att det är gott. Att inte behöva ta höjd för resekostnad och knappt heller kostnader kopplade till mat, dryck och aktiviteter gör spontana mini-semestrar till enkla men ack så fantastiska inslag i vår vistelse här. Denna gång blev det Koh Samet, vilket var nära på dagen ett år efter att vi senast besökte samma ö. Ett annat hotell, men delvis samma strand. Inte säker på att jag delar barnens ranking, men tror att det ska ha hamnat i topp sett till pool, frukost, rum, service, strand och läge. 
(null)

Trots att det bara blev tre nätter, köns det som att vi fick ut mycket av dagarna. Kanske inte så mycket i aktivitetsväg mer än snorkling, massage och flätning av Ingrids hår, men vi hade långa härliga dagar med mycket bad och familjemys. 
Jag har en farhåga att barnens syn på service och nivå på hotell blir en av de saker vi kommer att behöva jobba med när vi koller hem. Finns annars stor risk att det blir dyra semestrar om siktet ställs in på Europa. Samma sak gäller väl egentligen även synen på anständig badtemperatur på ett hav eller pool. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0